Individuele begeleiding

Belemmerende gedachtes "loslaten". Vanuit rust nieuwe keuzes te maken en eigen overtuigingen doorzien tbv

- anders omgaan met stress/ onzekerheid
- angsten, dwangmatig handelen, slaapproblemen
- afleren van ongewenst gedrag (roken, gokken, snoepen)
- opheffen/ verzachten van pijn
- beter omgaan met heftige gevoelens
- inzicht krijgen in de eigen mogelijkheden en talenten

Trance als natuurlijk hulpmiddel in therapie
In het dagelijks leven is ieder van ons weleens in trance; je vergeet een afslag te nemen, bent zo verdiept in een boek of film dat je even niets hoort of bent 's ochtends niet meteen helemaal wakker. Trance is ontspanning waarvan een therapeut zo nodig gebruik kan maken in samenwerking met de cliënt.
De cliënt behoudt altijd de vrije wil en bewustzijn (toneelhypnose is iets geheel anders dan trance).
 
In trance wordt men verhoogd alert op datgene wat onbewust speelt; het rationele komt meer op de achtergrond. In het contact met het onbewuste liggen oplossingen en hulpbronnen vaak dichterbij dan in het dagelijks denken. Trance is een lichte vorm van ontspanning waarin je bewust bent van jezelf.  De ontspanning maakt  dat je opgedane overtuigingen (soms uit een ver verleden) kunt loslaten. Hierdoor komt op een diep nivo verandering tot stand.

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) is een snelle en effectieve methode om de emotionele lading van nare gebeurtenissen te verminderen. Door het maken van bepaalde oogbewegingen worden ongewenste emoties en automatische reacties minder.


141270 bezoekers (214696 hits) sinds 6-9-2010
Powered by webXpress